Zwerfkattenpopulaties ontstaan vaak in gebieden waar voldoende voer te vinden is. Dit is vaak in de buurt van mensen. Vooral op plekken waar veel afval te vinden is of waar voedsel op straat gegooid wordt.

GOOI GEEN ETENSWAREN OP STRAAT OF IN JE TUIN EN RUIM HET AFVAL OP ZODAT ER GEEN DIEREN BIJ KUNNEN

TNRC en bijvoeren zwerfkattenpopulatie

Binnen een TNRC project is bijvoeren vaak essentieel. Dit moet echter gecontroleerd gebeuren. Bij TNRC worden de katten van een populatie gevangen, geneutraliseerd en weer teruggezet op de plek waar ze gevangen zijn. De katten kunnen zich niet meer voortplanten en langzaam zal hun aantal verminderen. Het is van groot belang om de populatie te blijven monitoren zodat eventueel nieuwe katten direct gevangen kunnen worden om ook geneutraliseerd te worden. Bijvoeren is van belang zodat de dieren geen overlast veroorzaken door schooiergedrag of door het vangen van klein wild waardoor natuurorganisaties in opstand komen tegen de katten.

Sommige zwerfkattenorganisaties zorgen ook voor onderdak voor de zwerfkatten. Tuinmeubelopslagboxen worden bijvoorbeeld met wat eenvoudige aanpassingen toegankelijk gemaakt voor de katten. Hierin krijgen ze hun eten en zitten ze warm en droog.

Bijvoeren en het maken van onderdak wordt gedaan door de zwerfkattenorganisaties. Wanneer u een verwilderde kat spot neem dan altijd contact op met een zwerfkatten organisatie. Kijk hier om een organisatie bij u in de buurt te zoeken.

DSCN0365