Het chippen van katten is in Nederland nog niet verplicht. Toch is het belangrijk om uw kat te laten chippen en registreren.

Katten die van huis weglopen en nooit meer thuiskomen….

Elk jaar komen veel katten in het asiel terecht, en vaak gaat dat om katten die zwervend zijn aangetroffen. Omdat een groot deel van de katten niet gechipt is of omdat de registratie niet goed is bijgehouden, kunnen deze vaak niet worden terugbezorgd bij hun eigenaar.Daarnaast komt het ook regelmatig voor dat mensen die een kat vinden die niet gechipt blijkt  te zijn, de kat zelf houden. Het totale aantal zoekgeraakte en nooit terugbezorgde katten is dus nog groter.

Voorkom dat u uw kat op zo’n manier verliest: laat hem of haar chippen en registreer het chipnummer en uw gegevens bij een databank. Zorg ervoor dat u die registratie ook aanpast als er iets wijzigt, bij bijvoorbeeld een verhuizing. Ook voor katten die normaal gesproken binnen wonen, is het belangrijk dat ze gechipt en geregistreerd zijn. De kans dat de kat op straat belandt is weliswaar niet groot, maar zeker wel aanwezig. En dan blijkt dat het oriëntatievermogen van de kat stukken minder is dan dat van katten die regelmatig buiten komen. Juist deze ontsnapte binnenkatten hebben dus moeite met het terugvinden van hun huis en lopen grote kans om te gaan zwerven.

Meer info over chippen en registreren vindt u hier.

favicon